Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

9.10.11

MENYS ADMINISTRACIONS, MÉS I MILLOR GESTIÓ

Dia si, dia també, sentim veus més o menys fortes contra les administracions públiques, contra la funció pública i tot allò que vingui  complementat pel mot PÚBLIC.

Els mals del món, de l'Estat, del país, de la província, de la comarca i del municipi tenen un origen: els polítics i els treballadors públics. I amb això ens quedem ben satisfets i alleugerits, no cal que ens preocupem per res més, els problemes s'acabaran quan tota aquesta "colla" es dediquin a altres coses i la nostra societat visqui en plena privatització i en plena lluita pel menjar diari, sense cap mena de suport a qui ho necessiti o a aquells que ja no poden seguir els ritmes que els marca un desenvolupament inabastable. Vaja que anem a cap el campi qui pugui que així els de sempre o algun de nou es posaran "les botes" i els euros, o la moneda que s'escaigui, a la seva butxaca.

Evidentment cal racionalitzar les nostres administracions, i no parlo per parlar, ni per enveja, ni per mala fe, parlo des de dins, amb certa experiència a l'administració pública local i des de punts de vista diversos amb el pas del temps. Parlar des dels budells de l'administració no és fàcil, ben segur que estaré tirant pedres al  meu teulat i que aquestes poden ser massa grans, però tinc clar que hi ha una necessitat òbvia de replantejar com ens hem organitzat administrativament des de fa massa anys. 

Per no fer-ho llarg i anar marcant punts que intentaré desenvolupar en properes aportacions podríem citar els següents :
  • Supressió del nombre d'ajuntaments (això ho ha fet Grècia ara però els països més rics del nord d'Europa ja fa temps que ho van fer i ara no pateixen tant).
  • Supressió del gran nombre i diversitat d'administracions supramunicipals. Amb una de potent que tingués com objectiu assegurar els mínims dels municipis, que els donés serveis i no subvencions, n'hi hauria ben bé prou, però és necessària.
  • Impuls a les mancomunitats on sigui realista fer-ho.
  • Potenciar una gestió pública eficaç i professional, on els coneixements "professionals" i la política no hagin de ser elements antagònics.
  • Impuls a una millora constant d'atenció i servei al ciutadà, amb una Funció Pública no basada només en el mèrit i capacitat de les persones en un moment puntual (oposicions) de la seva vida laboral, malgrat això sigui anticonstitucional hores d'ara.
  • Aprimar les tasques burocràtiques que no fan res més que omplir de papers arxius que ni essent electrònics podran donar l'abast.
Els gallecs han fet de les seves però els catalans també!!!

I això com a elements per anar fent boca i sense oblidar els veritables culpables de tot el que ens està passant, que no sabem del tot qui són, però alguns dels quals encara corren pels carrers amb la cara ben alta o amb indemnitzacions milionàries per haver-se jubilat. Tot plegat una vergonya, i de les grans!!!