Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

24.6.06

DESPRÉS DEL SI TAMBÉ HI HAVIA UN NO

Els dies D sempre han estat importants per aquells que creuen en democràcia, en participació o en objectius de guerra, però també cal no oblidar el dia després. I Catalunya va viure un dia D amb gran èxit del SI contra el NO dels que en volen més i dels que en tenen més que prou. D'aquesta jornada queda tot dit. Si algú vol estudiar l'abstenció és ben lliure, com lliures són els abstencionistes. Hi ha molt a parlar-ne però no serà aquest el lloc ni el moment.

El més important ha succeït el que podríem dir-ne "el dia després", el moment en el qual el President Maragall ha anunciat que no optarà a encapçalar la candidatura del PSC a les properes eleccions al Parlament de Catalunya de l'octubre. Una decisió que ha sorprès a uns, que ha molestat i deprimit a altres, que ha alegrat a algun-a, que no ha deixat indiferent a ningú. I això és així pel perfil del personatge, un home que ja podem dir que és el darrer dels "grans polítics" en actiu, tal i com els havíem entès la generació que va començar a entrar en política en el mateix moment que entrava en la vida, allà als 15 o 16 anys, just quan la democràcia arribava al nostre país. Eren persones potser idealitzades però segur que molt vàlides i per aìxò han arribat on han arribat.

I ara anem avançant, els socialistes, amb una persona com José Montilla, que assumeix el repte, potser un dels més difícils com a persona i com a polític, de guanyar les eleccions catalanes del 2006. Aquí hi haura molta feina, la del líder i la de l'organització. Ara és feina de tots posar el nostre esforç per assolir un govern català presidit per Montilla i que tingui com a grans eixos de treball la qüestió social i el catalanisme. És a dir portar més enllà els avenços que hem fet amb els darrers anys de govern d'esquerres, gràcies entre altres cosas al nou Estatut que caldrà desenvolupar.

Si algú té dubtes, si algú vol posar en dubte, si algú té por, si algú qüestiona, és lliure de fer-ho però no és aquesta la millor aportació individual al projecte del socialisme català.