Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

25.2.07

L'ESTAT LAIC I LA RELIGIÓ PEL CREIENTS





UN TRIBUNAL CONSTITUCIONAL QUE ESTÀ PRENENT DECISIONS QUE ENS HAURAN DE FER PENSAR EN CANVIAR LA CONSTITUCIÓ DEL 78, QUE HAVIAT SERÀ "LA INTOCABLE", MALGRAT ESTÀ UNA MICA ENCARCARADA PER NO DIR MASSA.





En aquests dies d'inici de la Quaresma que encara ens recorden els calendaris de full per mes, a més de les llunes que toquen, hem tornat a veure com un tema que ja hauria de formar part del passat apareix amb molta facilitat davant nostre: l'església pot expulsar els professors i professores de religió si el seu comportament no està dins del que marca "la moral catòlica" ( que algú, algun dia ens explicarà què vol dir exactament!). I això no ho diu la cúria, no!, ho diu el JA famós TRIBUNAL CONSTITUCIONAL!


Això si que és un pas enrera amb totes les de la llei (quina llei cal preguntar-se), resulta que aquelles persones que han de donar classes de religió han de mantenir una vida lligada amb "la fe" que expliquen. Pensar això ja em sembla una passada però posar-ho per escrit ja no té cap mena de qualificatiu.

Però com que amb l'església hem topat novament, cal posar de manifest que el problema va més enllà d'aquesta decisió, el problema és que els professors de religió catòlica els proposa l'església i els paguem TOTS, i a més exerceixen en horari lectiu. Doncs ja n'hi ha ben bé prou! La religió a les esglésies i a les cases, i a l'escola laicisme i democràcia.


Pendre aquesta decisió és complicada en un país amb massa pes de la dreta conservadora -amb aires ultres cada dia més públics- però la majoria que es defineix de centre i esquerra no podem estar pendents de tanta "história" amb aquells que consideren que l'acció del govern del PSOE és un "calvari" (sembalria que haurien d'estar contents de patir-lo igual que el seu fundador aquests bisbes que ho proclamen o és que això de patir no va per ells i només pels "pobres").


Cal fer el possible per posar cada cosa al seu lloc, denunciar clarament que la jerarquia eclesiàstica està a un lloc caracteritzat per tot allò que és retrògrade i que a més tanca els ulls a fets lamentables que fan alguns dels seus capellans, bisbes o arquebisbes.


Davant de la decisió del Constitucional només ens queda reclamar una REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ en termes totalment LAICS.