Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

25.4.06

LLIBRES...ABRIL...PORTUGAL


Després d'una certa aturada bloggiana permeteu que recuperi alguns temes que han quedat penjats en els darrers dies, en el temps passat i d'avui.





Estem acabant un mes d'abril prou mogut per moltes raons, però després d'Itàlia i del nostre Estatut, no podem oblidar que fa molt pocs dies celebràvem la segona diada de Catalunya, el "sant Jordi" de roses i llibres. Una festa on la bellesa de la flor està sempre acompanyada de la bellesa del llibre o de la lectura.

Si una cosa em satisfà és la lectura, aquell plaer individual que pots realitzar amb tanta cura com vulguis, o amb tantes dificultats com tinguis per evitar el son. Són moltes les lectures realitzades, molts llibres "empassats" amb molta il.lusió o amb certa obligació, però sense aquestes lectures poca cosa podria escriure avui. Ja he deixat constància de diversos autors que em donen "vida" en la seva obra, alguns desgraciadament ja no poden "crear" com en Terenci, d'altres encara ens omplen amb les seves aportacions com el prolífic Dan Brown (per cert un autor que ja no sé si escriu novel.les o guions cinematogràfics). Altrs lectures hi ha que sempre et permeten respirar uns coneixements o unes opinions, unes vivències o unes imaginacions, però amb una lletra darrera l'altra, amb unes paraules ben lligades.

I quan l'abril ja està arribant al seu ocàs, encara ens queda el 25 d'abril, el dia que uns soldats portuguesos van dir prou i tot escoltant una canço com"Grandola Vila Morena" van fer caure un règim dictatorial a cops de clavell. El Portugal que ens és proper i llunyà, va iniciar un canvi que ningú podia preveure poc temps abans, ens van obrir un camí que nosaltres vam seguir un any i escaig després, però sense flors i sense cançons -només amb el darrer "parte médico-.

Ja veieu, temps de roses, de clavells, de música (per què surt avui el nou CD de l'Oreja? què passa en un dia com avui?), de Feria a Sevilla, temps de semis a la "champions", temps de... i més temps.