Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

7.5.06

MES DE MARIA, SEGUR?








Em permeto fer una petita reflexió sobre una d'aquelles matèries que "antigament" marcaven el dia a dia d'un mes com el maig, el de "Maria". No cal apuntar que era una "festa religiosa" molt marcada per les flors i per la música, però amb una intensitat que vista des d'avui ens deixa esmaperduts.

Temps d'escola en blanc i negre que només s'omplia de color per la celebració de l'anomenat "mes de María", amb uns passadissos plens de nens (les nenes estaven en un altre) "embatats" que es veien obligats a resar, i commemorar el descens d'una anomenada "verge" a una cova de Portugal, o recordar-ne una altra que era morena i de la serra.

Era una festessa i una complicació per poder seguir les classes normals, no es donava l'abast aquells trenta dies on la "religió" ens feia entendre que tot era molt bonic i que aquella "mare de Déu" era la mare de totes els mares. Quina pressió no ens posaven!!!

Avui el temps ha passat i resulta que les coses ja no són com eren, fins i tot hi ha qui pensa que tot plegat no va anar com va anar, ja hi ha qui dubte de tot, hi ha qui ha recuperat vells escrits que en diuen evangelis i que posen problemes a la virginitat, al seu fill, i si va haver-hi o no una Magdalena que va seguir la nissaga.


I a més el món catòlic es veu atacat novament en unes dates molt assenyalades pels apòstates del "Codi da Vinci"(del llibre a la pel.lícula) i ara com se'n sortiran? Hi ha una guerra profunda contra aquesta creença, sempre hi ha persones disposades a posar en perill allò que ens havien
fet "creure". Quina serà la propera amenaça? Quina pel.lícula haurem d'anar a veure o quin llibre haurem de llegir "obligats" per les prohibicions i recomanacions de la Santa Mare Església Catòlica? Aviat ho sabrem que això no s'ha acabat en més de dos mil anys.