Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

15.11.06

FEM POSSIBLE LA PAU AL PAÍS BASC!


ZAPATERO APOSTA PER LA PAU AL PAÍS BASC
NOSALTRES TAMBÉ !
Parlàvem fa uns mesos del tren de la Pau al País Basc, i veiem com semblava que l'estació final estava molt aprop. Però era més el desig que la realitat, una realitat que ben segur pensàvem que seria dura i que no seria res fàcil.
Ara podem veure com l'aposta de Zapatero i de la majoria dels espanyols i espanyoles per la Pau es troba amb problemes (tots siguin de la mena que fins ara han passat, excepte la darrera barbaritat intentada amb un policia local que és del tot rebutjable). Els bascos veuen amb esperança aquest procés però no tots estan posant de la seva part allò que s'espera en una situació com aquesta, ningú pot dubtar dels esforços del Govern espanyol, ni dels esforços del Govern basc, però si que podem dubtar de les aportacions dels dos extrems de la política basca, la del PP i la HB (o com es vulgui dir i batejar).
L'accció meditada i contunuada del PP contra el procés de Pau posa la pell de gallina a qualsevol persona de seny, on s'ha vist que un partit es posi contra "la Pau"?. El PP està fregant el seu pas a l'antidemocràcia, ells han cregut que per arribar al govern tot si val (ja ho van probar i els va funcionar) i per això no aturen les seves atzagaiades contra ZP (confonen la persona amb el procés, i vinga a crear mal estar per treure un suposat rendiment electoral basat en la mentida i la intoxicació).
I els batasunos també col.laboren d'allò més, uns des de la presó posant pals a les rodes, i els altres aixecant a les bases amb rodes de premsa intoxicadores i malintencionades. No es veu un Otegui que pugui ser respectat en aquest procés de Pau com l'Adams d'Irlanda, aquest no li arriba de moment ni a la sola de la sabata.
Amb aquesta guerra dels suposats extrems (uns quasi d'extrema dreta i els altres -malgrat dir-se d'esquerres- per moltes raons també) la Pau està una mica més lluny, però no cal defallir, cal enfortir el procés i posar tot el que faci falta per fer-la realitat. Els bascos ho agrairan i aquells que en algun moment vam mirar sota el cotxe també.