Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

17.11.06

TOT I RECUPERANT LA FRANCE-FRANÇA


EN CARMEL I L'ANTÒNIA.
Com diu en Quim Curbet : " la lluita continua"
El novembre 2006 està farcint-se de fets i esdeveniments que estan convertint-lo en un mes diferent, en un d'aquells mesos que molts recordaran per un motiu o altre, negatiu o positiu, però recordat.
Entre altres fets a incloure en aquest mes cal esmentar la trucada d'un amic comunicant la mort d'un dels lluitadors per la democràcia i pel socialisme que més admirem els que vam tenir la sort de no haver de lluitar ni de lluny com ell i la seva esposa -com exemple de molts altres- en Carmel Rosa. Era una persona que en tot moment va tenir uns eixos clars en la vida política i social, no va dubtar en cap moment del canvi dels temps, i va saber transmetre'ns la idea del progrés envers la justícia social i la llibertat. I a més la notícia ens arriba des de Banyuls, el mateix dia que el President de la França que el va acollir visitava la seva Girona (aquelles coses que passen i que marquen la història) acompanyat pel socialista espanyol Rodríguez Zapatero.



Més notícies ens arriben de França. La darrera ens parla d'un terratrèmol prop de Lourdes, suposo que no té res a veure amb el nomenament com a candidata del PSF a la presidència francesa de ROYAL, la primera dona amb serioses possibilitats de ser la primera dama francesa després dels vells i clàssics presidents com Chirac o Mitterrand. Ja va essent hora que es faci normal un fet com aquest, però sorprèn que això ho posin més com a premisa els socialsites que molts altres situats suposadament més a l'esquerra i vestits de verd o lila ( o no veieu els càrrecs d'alguna força catalan).
Un cop més estem retrobant-nos amb França, aquella que sembla llunyana per a molts i que ens és propera a alguns. Ja està clar que estem obligats a tenir molt present que França ens és veïna, no una veïna pesada i envejosa, ans el contrari, ens és necessària i ímprescindible. Uns i van trobar la llibertat que aquí se'ls negava, altres i trobaren altres llibertats, i avui els propis francesos seran lliures d'elegir una Presidenta.