Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

26.3.06

A COPS DE XIBECA I/O "LITRONAS"







NI ÉS BROMA NI ÉS UNA TRAGÈDIA, ÉS.



Beure amb moderació, beure "socialment", beure per oblidar, beure massa, i tants beure com vulgueu només ens podien acostar a poc a poc a la gran festa del beure del segle XXI : "el botellón" (no m'entretinc a cercar com ho haurem de dir en la nostra llengua que ens ho diran els entesos o els "nostrats").

Em vam sentir a parlar ja fa un parell d'anys, però eren accions locals de joves més o menys contraris a ser explotats per bars i discoteques. Ara la cosa ja ha té més volada, ara gràcies als correus electrònics i els sms, amb la gran col.laboració de mitjans de comunicació i dels polítics que en fan gran ressó, podem trobar grans mogudes a ciutats poc acostumades a aquestes "coses", o que n'hi hagi que es facin la competència per veure on són més (i amb suport municipal inclòs).

Els resultats són ben diferents d'un lloc a l'altre, uns es diverteixen amb més o menys èxit, i altres són ben controlats per evitar aldarulls. Resulta interessant veure (amb v) com el beure hagi esdevingut un altre cop en la història una llegenda d'enfrontament i de "pecat" (una mena de llei seca contra "el botellón").

No cal afirmar que hi ha maneres i maneres de fer aquestes festasses comunals, que potser cal tenir alternatives a qui busca aquest tipus de gresca, i que és un problema a resoldre en els propers mesos i anys. Hem d'esforçar-nos en examinar qui trepitja l'accelarador de la violència per la violència després de la festa, quins grups estan pensant en trobar contínuament celebracions per fer la seva destrucció particular de la societat.

Beure o no beure? Doncs fins que no es digui el contrari, i comparteixo la radicalitat de la Consellera Tura, beure quan no hagis de conduir. I per tant fins on creguis que en tens prou, sempre que sigui cosa teva i no contra els altres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Beure amb moderació, beure "socialment", beure per oblidar, beure massa... Però sobretot beu en català