Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

20.7.11

QUI TÉ POR DE FRANCISCO CAMPS?

Un que saluda al buit, un que diu adéu i una que ho celebra (jo sigueixo pensa la Rita)
Quan encara no han posat en marxa la nova legislatura valenciana ja poden tornar a preparar tot el procés d'elecció de President, una altra prova de veure com el PP no té miraments amb ningú i si fas nosa cap el carrer sense contemplacions. L'anunci de la dimissió  de Camps no ens hauria de sorprendre, ja fa mesos o anys que ho hauria d'haver fet, ell i altres personatges obscurs de la dreta valenciana que han fet seu un país i l'han usat com un gran negoci particular. Hi ha mil i una causes obertes, tantes o més com casos sospitosos, i això havia d'acabar d'una manera o altra. El final, puntual i personal, és una dimissió envoltada d'insults i de victimisme, tenyit de servei al seu partit no al seu poble (un partit blau que necessita tenir la cara ben neta per unes properes eleccions, i dic la cara perquè de les mans d'alguns més val no dir-ne res).


Els peperos valencians es queden sense aquell que ha aguantat més les acusacions i les imputacions, i també les evidències.Aquests personatges de la gavina ho fan sense remordiments, sense cap problema, ni la Rita Barberà en parlarà malament quan és obvi que seria la millor presidenta blavero-popular perquè té un domini de la situació que ja voldrien molts altres homes i dones que es dediquen a la política (confesso que tinc una debilitat per l'alcaldessa de València, de la capital del País Valencià i no sabria dir-vos el per què).


Avui els valencians comencen a perdre de vista una imatge que els ha perjudicat en molts altres llocs però no siguem il·lusos, aquest i els seus van guanyar de llarg les darreres eleccions autonòmiques i locals, tenen un suport sobrat de la ciutadania i no serà que la informació no sortís als papers o als pixels virtuals. Els han acusat de tot i sembla que amb molta probabilitat que la suposada presumpció d'innocència no acabés bé però ells endavant, "pa lante" i els votants seguiren el camí. Així és la democràcia i també això hauria de fer-nos pensar en què ha passat en el món dels socialistes valencians en els darrers anys, on eren? què han fet? qui els ha dirigit? Les respostes són curtes i difícils, lluitar contra un món mediàtic i econòmic que els ha amagat i també dedicar esforços a destruir-se entre ells. 


Si alguna cosa ens queda és la bona acció de Camps en un món on dimitir és cosa de covards, avui ha fet un gest que malgrat tot i més, l'honora i deixa una ombra molt allargada d'una barba que no és la del director de Hogwarts de Harry Potter.Potser aquesta barba algun dia també haurà d'explicar-nos perquè feia nosa un dels presidents autonòmics més "brillants" del cel blau espanyol.

2 comentaris:

Bloc (g?) de l'Arseni Gibert ha dit...

Hola amic, el Facebook, que començo a odiar, i sort que no m'hi connecto gaire, diu que ens hem fet amics. És fals, ningu es fa amic gràcies al Facebook si l'amistat no és anterior. La "amistat" del Facebook és una qüestió aproximadament estadística. El comentari: no estic en desacord en res concret del que dius, però sí amb una part de la "música" que m'ha semblat percebre-hi. Intentant ser precís: no tinc cap "intenció de" ni "argument per" dir res a favor del PP, però trobo erroni parlar-ne com si ells fossin els dolents i uns altres els "bons". És fals, la política no és, no ha de ser, una pel·licula de bons i dolents o de sectes rivals. Al meu parer. Rafael Sánchez Ferlosio ho diu molt be:

"ECCO LI NOSTRI"
Es malo ser de los "nuestros"
Es peor ser de los "buenos"

Perquè no m'expliques com es fa per fer un blogg de característiques semblants a aquest? NO, ara ja no cal, el "sistema" m'ha conduit a la pàgina d'inici per crear blogg. si em cal algun consell ja t'ho diré. Gràcies.

Adeu.

Josep Melcior Muñoz i Ayats ha dit...

Evidentment comparteixo els teus comentaris però quan un es posa a escriure (bàsicament per ell mateix) molt sovint posa massa èmfasi en l'adversari ideològic. La política té moltes coses bones i moltes de dolentes i potser és cert que els bons i dolents els hauríem de deixar per les velles històries de l'oest americà.