Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

23.11.05

CATOLICISME SENSE ÀNIMA NI ESPERIT (SANT)

Temps remots els de l'escola catòlica, apostòlica, romana, franquista, espanyolista, i tantes coses negatives més, però sembla que encara no és prou llunyana o això semblen defensar el barrijabarrieg d'ultradretans, catòlics opusdeistes o de Cristo Rey.

Pels que tenim l'ateisme com a religió ens sorpren que no es vulgui deixar viure en pau i llibertat a qui no combrega, ni amb òsties ni amb pedres de molí. La llibertat és per a tots i alguns criden contra una falsa retallada de la seva perquè el govern vol retocar lleugerement alguns privilegis que atenten contra les llibertats de tots. Amb el màxim respecte envers els creients però amb la crítica profunda a les institucions eclesiàstiques conservadores seria bo que els principis cristians inundessin les manifestacions orals, escrites, i les que es fan al carrer.

Quan nosaltres ja hem perdut la inocència d'aquells mesos de "Maria" fllorits i dels Via Crucis per un passadís lúgubre de l'escola algú ens vol defensar que res millor que viure sota la creu, i per desgràcia de creus ja en tenim prous cada dia. Per la llibertat individual, per la llibertat col.lectiva, defensem la nostra ànima atea, la nostra escola laica, i ho fem amb esperit obert, sense tancar portes ni exigir res més ni res menys.

Bé i de la COPE ? Això que ho contestin els propietaris catòlics, els manifestants de carrer dels seguidors del CAMÍ, i que ho posin en mans de l'esperit que hauria de ser SANT.