Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

11.12.10

EL BARÇA I QATAR, UNA BONA OPCIÓ PERÒ AMB ELS "FILIPRIMS" ENCESOS

Han saltat moltes alarmes a l'entorn del Barça, no és que hi hagi una crisi esportiva (ben lluny les volem,-però arribaran-), no és que s'hagin lesionat Messi, Villa, Xavi i Iniesta de cop, ni que Guardiola hagi passat a llegir novel.la negra en suec per trobar nous missatges, només ha saltat la notícia que el nostre barça, el de la Masia catalana de tots, està a punt de portar "publicitat" a la samarreta. Aquesta seria una notícia normal per a qualsevol equip de futbol però a Can Barça això és , per a alguns, un atac a la puresa institucional d'un club que ha mantingut fins avui (?) la llibertat de no "tacar" les barres blaugranes amb missatges publicitaris.

Aquests que des de fa unes hores ja han posat en marxa les crítiques contra la nova junta de Sandro Rosell trobaran molts que els escoltaran i repetiran on convingui, especialment a bars i trobades d'amics i coneguts, que ja es veia a venir que amb aquesta junta les coses no anirien bé (fa pocs mesos el votaven amb devoció exagerada). No cal ser un gran profeta per veure que els arguments seran contundents i alguns tindran mala llet, intentant insinuar coses clares i fosques, cercant desestabilitzar (i no serà la caverna blanca, o espanyola) un projecte que avui és el més interessant de tota la història barcelonista i que té uns moments que no s'oblidaran.

Que es lligui Qatar amb el Barça, mitjançant una fundació que promou educació i investigació, no és altra cosa que situar el Barça al món, al món mundial, en un món que avui és multipolar, que és global, i que si volem seguir essent (i volem ser) ens cal trobar-nos immersos en tot allò que impliqui trencar fronteres i obrir-se, sigui on sigui, a El Salvador (fa pocs dies una valenta alcaldessa d'aquest país ens deia la importància que té el Barça entre els infants i joves d'aquell país que tant ha patit i que intenta sortir del pou de la pobresa)  o a Qatar, que ens serà més o menys simpàtic - i desconegut sobretot-, però té unes possibilitats econòmiques brutals i que treballa per ser un referent en molts aspectes. Tot just ara els han encarregat el mundial 2022, per què serà? Perquè el món canvia! Perquè ens cal estar alerta de tot allò que passa més enllà dels nostres nassos, perquè ens cal ser receptius, i no caure en les trampes del tancament i l'aillament que només ens pot empobrir (i com deia el poeta insignia de Pep Guardiola i altres -eh!- "i tan pobres com som").


Endavant Sandro! que molts cridaran però són els vells profetes i no ens calen veus antigues, ens calen aportacions amb visió de futur, oberts i creatius, sense perdre les arrels però sense perdre el cap en falses identitats i identificacions passades perquè les possibilitats de sobreviure actualment són escasses i en algun cas úniques. Benvinguts a Barça-Qatar 2011!

1 comentari:

Joana ha dit...

Hola Josep Melció, avui he descobert els teu blog, i he llegit uns quants articles, que cal dir que m'estan agradant molt. Però com et pots imaginar he quedat clavada en aquest; doncs estic totalment d'acord en que per tirar endavant cal obrir les ments i ser receptius a tots els canvis i/o aportacions ( o si més no valorar-los i tenir-los en compte) a tot el que arriba i arribarà, només així podrem avançar.
Apa, fins aviat i petons a la família!!!!!