Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

15.12.10

TOTS PENDENTS DE MOODY'S


El nostre món va entrar en una nova etapa històrica fa uns pocs anys, justos els que ens van portar del món ric i sense problemes per a la majoria a un món en crisi i una pobresa cada cop més propera. Vam entrar en una espiral de la crisi sobre la crisi que ens ha sobrepassat als pobres mortals que ens aturàrem en la lluita de classes o com a molt en una socialdemocràcia a la sueca, no hi entenem res i quan dic res és RES!

Els missatges i notícies que ens arriben diàriament, i dins del dia cada pocs minuts, ens parlen de problemes arreu, problemes de la banca, problemes de les indústries, problemes de les economies públiques, problemes financers, problemes ... No hi ha cap argument que es pugui rebatrre o debatre, les coses estan malament i així ho "certifiquen" unes companyies-empreses que ens ho posen tot molt negre. Així ja no en tenim prou en saber que hi ha dèficit, que el deute ha crescut, NO és això, ara ens posen una nota de risc (per a qui? per a què?...) i tothom tremolant, des de la ministra Salgado a la consellera Merkel, i tots aquells que només estan pendents de la "nota" que els ha sortit, si només podem dir sortit del barret a aquests nous "dirigents" mundials.

No tinc el gust de conèixer una cosa, que no "la cosa", com Moody's, però el seu paper ens està marcant a tots, ens està portant a la inseguretat permanent i al permanent neguit, amb l'afegit que no sabem què ens volen dir, amb el perill que els nous gansters de l'economia (ja no són Alcapone i els seus col.legues) ens treuen tot el suc a base de por i de "crisi" ( algú va montar el tema i alguns en van treien rendiment), sense que se'ls pugui frenar o es pugui ser més clar i transparent.

Com deia no hi entenc res però potser així s'està més aprop de la veritat perquè la realitat podria ser un buit, el gran buit en el qual s'ha transformat el sistema econòmic i tot el que l'envolta. A l'espai hi ha forats negres i avui hi estem passant una temporada en un d'ells.