Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

9.12.10

HAN PASSAT MOLTS ANYS? TRENTA ANYS DESPRÉS HI HA MOLT PER IMAGINAR

Tot just han passat trenta anys de l'assassinat d'un dels ídols de molts i poc conegut per un, qui això escriu.

Malgrat ser major d'edat quan  Lennon va caure sota les bales he de reconèixer que no era jo molt seguidor ni molt admirador, un es movia en altres músiques i altres móns, potser més propers però igualment idílics, que la proximitat no evita les ítaques que ens movien quan tot just començaven els 80.

Un cop posat en clar que un només va quedar sorprès però no afectat per la mort d'aquell músic que volia imaginar cal seguir exposant el per què aquesta nota en relació a una figura mundial quan el temps ja l'ha posat a l'alçada dels mites de la història. Doncs tot plegat està lligat amb unes paraules que he llegit fa pocs dies de José Zaragoza i que posava negre sobre blanc que el món havia canviat molt i que han passat trenta anys de moltes coses, que el nostre entorn és molt diferents, que les generacions ens han envaït com és la seva feina, i que això cal tenir-ho present en el moment de la darrera derrota, i molt més per IMAGINAR el nou futur.

No és cap aportació imaginativa la que fa Zaragoza, però és de les més realistes que s'han sentit en aquests dies post-elecccions, i la realitat ens pot fer mal, pot ser desagradable, fins i tot terrorífica, però si alguna cosa la caracteritza és que ÉS. Per això no cal amagar el cap sota l'ala, ni voler canviar per deixar-ho tot igual, cal posar a treballar la nostra ment, la de tots i totes per poder demostrar que unes sigles com les de PSC tenen prou solidesa i futur en una societat catalana del segle XXI, que serà dirigida vellament pels dels anys vuitanta. Quines contradiccions que té aquest país!

Quan veiem com ens han passat aquests trenta anys i encara hi som potser si que ens podem apuntar a creure que hi ha algunes coses que poden canviar, que podem avançar en nous projectes, que no tot és negatiu (encara que sigui dur no obviar-les en la nostra quotidianitat) i encara podem creure que alguna nit pot sortir el sol, i ben segur que alguns pensareu que sóc un sominiador com deia el Lennon més cantat i respectat :

You may say I'm a dreamer 
But I'm not the only one