Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

28.12.10

UN ANY QUE ENS DESESPERA PER TANTA PÈRDUA


No és una cosa del dia d'avui, no és una falsa alarma, s'està acabant una forma d'entendre la televisió, una manera decomunicar que no és rentable i que desapareixerà en mans d'una telecinco qualsevol.

Els primers anys d'aquest segle XXI que ens havia de portar grans avenços en democràcia i en tecnologies han significat un breu període històric, uns breus moments d'oxigen informatiu mentre hem pogut connectar amb CNN+ o amb Cuatro, sempre amb una imatge que ho personificat, l'Iñaki Gabilondo.

Ara que van tancant portes ens podem sentir desprotegits i fins i tot desemparats perquè no sabrem on dirigir els nostres interessos informatius. No sabrem si anar cap la "nostra" que ben segur ni ho ha estat ni ho serà, o anirem cap antenes amb número tres, sis, set,vuit,..tot plegat una loteria que ens dóna poca confiança. Avui per avui només ens queda la Primera, ja té nassos (tres dies abans del seu dia) que tinguem tanta diversitat i ens hàgim de refiar de la cadena original (mai he deixat de veure les campanades en aquest canal i des de la Puerta del Sol -quan era en blanc i negre- !), això vol dir que les coses canvïen però molts cops no pas a millor, i també que molta oferta no implica competència i qualitat, vaja una imatge més nítida de la nostra virtuosa societat "capitalista i de mercat".

El dia no està per a bromes, les coses estan passant i ja no podrem posar un canal seriós per saber veritats i mentides. No sé si és una innocentada la proposta que es comenta de posar Gran Hermano al canal on ara hi ha CNN+, potser serà la manera de deixar clar qui mana i de portar-nos tot cap a la "gran casa" on ens esperen una colla de personatges que ens informaran en viu i en directe de quina és la realitat social i de com pensa el jove de la nova dècada que aviat començarà entre raïm i raïm.

Davant d'aquesta foscor informativa que ens cau a sobre només ens queda cercar la llum en altres àmbits i que PRISA ens protegeixi!(si encara existeix).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon any Josep!!

Em passes el teu correu electrònic?

Josep M. Bas
josep.bas@udg.edu