Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

31.1.06

PALESTINA ENLLÀ


La democràcia és cruel amb els grans estratègues que ho saben tot de res, els fa caure moltes torres que ells creien indestructibles. Això ha passat en les darreres eleccions a Palestina, on el grup més anti-israelià ha guanyat per majoria el seu parlament. I ara què? Un grup considerat terrorista o pròxim als terroristes pot decidir el futur d'un país -és un eufemisme això de considerar país franges de terra mal lligades- que només pot sobreviure en pau i amb ajuda de la resta dels considerats països avançats, i molt especialment del seu veï-enemic, l'estat d'Israel.

Els nordamericans i nordamericanes -en senyal de respecte al gènere de la Condoleza- han vist com la democràcia no ha portat un govern que els fos simpàtic, tot el contrari, un adversari decidit a no acceptar imposicions del govern mundial del president més rebutjat de la història del seu propi país -una altra mancança de la democràcia permetre que en sigui-.

I mentres el poble palestí va veient que la història avança, que hi ha qui prospera malgrat ser pobres, però ells segueixen aturats i obligats a "viure" com maleïts en poca terra i vigilats per terra,mar i aire. Ningú pot posar seny en aquest racó de món? Tothom en parla i ningú ens porta una pau llargament desitjada però també oblidada.

Ja han passat massa anys d'acords i més acords per tornar a començar el 2006 una nova etapa que té inici però de la qual n'haurem d'esperar un mal final, o molt haurien de canviar les coses.

CATALUNYA AVUI : Els papers són al nostre arxiu NACIONAL - Zapatero i Maragall, presidents -