Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

21.12.05

HAN TANCAT L'ESCOLA


Amb l'arribada de l'hivern el Departament d'Ensenyament ha decidit que el 21 de desembre era la data clau per tancar les escoles fins l'any vinent.

Ja portem uns dies de molta feina per a mestres i alumnes, la feina d'anar tancant el trimestre, de donar les notes, de preparar el vers, les representacions teatrals, els concerts de nadales, i tantes coses que s'han de fer abans que s'acabi l'any (o el món).


Els escolars ja estan disposats a afrontar amb delit tot allò que començara la nit del 24, i que suposarà el tret de sortida de la marató de festes i regals més esperada per la majoria. Aquests dies de les seves vacances seran jornades de treball per molts pares (excepte els que tinguin pares mestres és clar) i s'acumulàrà la crítica sobre tantes festes i sobre uns horaris que no concilien res de la vida, i menys de la familiar. I així anirem menjant i bevent i recuperant converses ja expressades a l'entorn de taules ben servides, i ningú dirà que aquell comentari és el mateix que el de l'any passat, i l'altre també -això ho pensarà el més crític amb aquestes festes-.

Així arribarà Nadal -un cop més el 25 de desembre- i seguirem esperant que passi ràpid per poder celebrar Sant Esteve -festa catalana on n'hi hagi-, i no predre temps pel Cap d'any, i com que encara estarem frescos agafarem embranzida fins a Reis -arribar a aquesta meta és l'objectiu de qualsevol "corredor" nadalenc que es vulgui significar-. I quan ja no hi haurà més desitjos de pau i de felicitat, sense adonar-nos, tots plegats tornarem a l'escola, tornarem al treball i empendrem el viatge del trimestre més llarg de l'any.

I mentre el ministre comença a parlar d'horaris europeus, a veure si algú se l'escolta i d'una vegada ens prenem seriosament això del que tantes vegades se'n sent a parlar i pocs ens creiem.