Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

17.12.05

MARATÓ CONTRA L'OBLIT




Institut Salvador Vilaseca
4rt ESO
Reus


L'ahir ens és molt proper, tenim una memòria més o menys situada, i no solem oblidar allò que en un moment o altre ens ha passat pel cap o per la vida. Però és ben sabut que hi ha molta gent que aquest fet tan senzill com recordar el tenen progressivament deteriorat per la malaltia, si per la malaltia que ens malmet els nostres records, els nostres aprenentatges, i quasi tot el que s'ha pogut ser en una vida fins el moment de l'inici de la fi.

Per enguany la ja tradicional Marató de TV3 ens acosta a unes malalties difícils d'assumir i en uns estadis fins i tot de detectar, per això ha resultat molt interessant la campanya (llàstima que fins a la solidaritat si hagi arribat per la publicitat)que ens presenta com es va deteriorant la memòria d'una persona, des de les imatges nítides al pur oblit. Una bona representació d'allò que és aquesta malaltia per la qual per un dia tots en serem coneixedors i ens farà solidaris. És la malaltia de nom difícil, de difícil assumir, de difícil portar pels afectats i pels familiars, i d'impossible guariment avui per avui. Realment difícil és l'Alzheimer.

Però malgrat que tot sigui per un dia, malgrat que això significa que els resposables governamentals no fan prou per avançar en les investiagacions sobre les malalties, malgrat que ens preocupem temporalment dels altres -i d'aquí quatre dies ja ho haurem oblidat, quina paradoxa-, resulta interessant que hi hagi milers de voluntaris disponibles a col.laborar personalment i econòmica.

Avui alguns ja hem fet el nostre petit gest participant en un encontre futbolístic entre la penya dels periodistes i la penya dels funcionaris-polítics de la Diputació. L'espectacle esportiu no ha estat per guardar a la dvdteca, els cracks només ho han fet algun muscle -per sort res de greu-, i al final els de la "canallesca" han remuntat un partit que tenien perdut. Bé l'enhorabona a tots, hem fet un bon "joc" per mantenir viva moltes memòries.