Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

5.12.05

IMMACULADA CONSTITUCIÓ

Dilluns 5 de desembre és "divendres", dimecres 7 de desembre és "divendres" i el 9 ho torna a ser divendres. Qui podia imaginar-se que viuríem tres divendres en una setmana més o menys boja, però que sempre és ben rebuda per qui pot aprofitar-ho per anar amunt o avall segons gustos o butxaques.

Els tèorics de la productivitat la troben una agressió a l'economia empresarial, els treballadors "professionals" dels ponts i aquaductes la posen com un paradigma de com fer una setmana de descans gastant-se només 3 dies, o 2 o 1 , depen de com ho plantegi "l'empresa". I al bell mig aquells que es veuen forçats a treballar més que mai per servir en època de despesa a tots els que ja van de bolit comprant, comprant i comprant. Per aquests que ens serveixen i ens aguanten ens cal donar-los ànims i coratge, aquesta setmana només és el preludi de la bogeria nadalenca que ja es flaire a carrers i botigues.

I així convertim el descans en despesa, i no aturem de moure targes de crèdit com qui està convençut que el plàstic ho aguanta tot (ja vindrà un gener més cru si ens han clavat més enllà de la nostra paga doble enmig d'uns números que només són vermells i ben madurs).

Mentres, aprofitem constitucions i puríssimes per anar fent pessebres i posant les cases al dia, ja se sap que estem buidant cada dia el calendari d'un advent que no creiem, però que tenim present com a miratge de la moguda que s'acosta i que ens porta a tenir-li més por que una pedregada. Vinga ànims només falta un mes pel 7 de gener, o no?