Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

Pensant, deixant de pensar i quan hi penses...hi tornes

12.12.05

QUI ENS IL.LUMINARÀ?


A poques dates de les festes més il.luminades de l'any (i mai més ben dit perquè hi ha il.luminació de l'estel, dels grans magatzems, de cada carrer comercial que es tingui per alguna cosa, i les il.luminacions alcohòliques de dates assenyaldes amb vermell al calendari que ja no és d'advent a partir del 24)veiem com se'ns posa sobre la taula político-mediàtica el tema de per on volem que ens arribi l'energia elèctrica. Uns molt contraris a qualsevol mena d'eix energètic que faci malbé el territori, i a l'altra banda un govern que té degoters per culpa d'aliats poc fidels als acords que es prenen.

Que els anti-MAT, especialment els possibles afectats lluitin contra aquesta línia és del tot respectable , només faltaria que no poguessin oposar-se a una qüestió que afecta el seu poble o territori. Només criticar a aquells que compten disposar de molta llum pels seus municipis -com els alcaldes que s'apunten a temporals antisocialistes si és possible- però que no estan explicant d'on la treuran. És una vergonya que els 600.000 gironins hàgim de patir inestabilitat energètica pels execessos conservacionistes només respectables en els veritables afectats i molt menys en els tronats pseudoecologsites -malgrat la seva falsa progressia i modernitat-.

Ens calen moltes llums, que el Govern governi, que la majoria no patim les conseqüències de les minories radicals i que es respectin les minories però que això no ens ensorri el benestar, al qual volguem o no, estem massa acostumats.

I després de tot això que el rebut del llum ens el passi Gas Natural ( o la Caixa) i som-hi catalans que això ja semblarà xauxa. Ben servits però embolcallats amb les 4 barres encara que l'Estatut estigui una mica verd (per cert ja ho deia l'Oriol Pi, Si són roses floriran....)
Amb el màxim respecte i amistat a qui ha demanat el tema i a qui suposo que avui potser no hauré complagut del tot. Demà ho veuré més clar¡¡¡